Спешно търсят кръв за намушканата бургазлийка

10:18, 06 юли 15 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Намушканата в събота сутринта Галина Г. има нужда от спешно даряване на кръв. Това съобщи говорителят на МБАЛ-Бургас Надежда Гендова. Всеки, който има възможност да дари, може да го направи до 14,00 ч. в Кръвния център.

Състоянието на жената е стабилно, но остава тежко. Все още има опасност за живота й. Кръв може да се дарява от 07:30 часа до 14:00 часа в отделението по трансфузионна хематология - на първия етаж на ДКЦ 1.

Заради случая с наръганата бургазлийка и други тежки катастрофи, които се случиха на територията на област Бургас през последната седмица, от МБАЛ са изчерпали запасите си от кръв. През уикенда се е наложило кола на болничното заведение да пътува до Ямбол и Стара Загора, за да набави нужното количество кръвни продукти.

Отделението по трансфузионна хематология е преляло общо 15 банки с кръв на 27-годишната Галина, а в момента й се прелива тромбоцитна маса.

Хирурзи и реаниматори в МБАЛ Бургас не помнят скоро да е имало подобен случай - с толкова много прободни рани и спешна операция от мултидисциплинарен екип, продължила повече от 5 часа.

В момента, освен за Галина, в МБАЛ Бургас се търсят и други кръводарители, които да набавят изчерпаните запаси от кръв. Няма ограничение в кръвните групи, желаещите могат да даряват кръв всеки делничен ден до 14 ч. на първия етаж в сградата на ДКЦ І (Първа поликлиника).

Припомня ме, че 27-годишната бургазлийка беше наръгана с нож в събота сутринта от приятеля си Георги Андонов. Инцидентът станал в района на бл. 61 в к-с "Славейков", където живее младата Галина. След скандал тя побягнала в посока бл. 60, но 28-годишният Георги Бабата я настигнал и й нанесъл над 10 удара с нож по тялото.

По непотвърдена информация мъжът лежи в затвора за убийството на баба си. Оттам идвал прякорът му Георги Бабата. Нападението е извършил, докато бил в отпуск от затвора. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама