Туристически комплекс в Две могили е обявен за продан за пореден път

16:11, 07 юли 15 25 1136 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пореден опит да бъде продаден туристически комплекс в Две могили прави частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов, сочи справка с Регистъра на публичните продажби.

Става дума за имот, в който се построени 6 къщички, сграда за битови услуги и басейн. Имотът е собственост на „Либера“ ЕООД, а отива на „тезгяха“, защото фирмата е ипотекарен длъжник, дал го в ипотека за обезпечаване на дълга на „Принцес Груп“ ЕООД.

Имотът е с площ 3 028 кв. м., а шестте къщички са с различна застроена площ – две са с 34 кв. м., и по една с 33, с 56, с 63 и 65 кв. м. Сградата за битови услуги е с 25 кв. м. застроена площ. Басейнът пък е с размери 24,50 м. на 12,50 м. и с обем 567 куб. м.

Срокът за подаване на офертите започва да тече от 19 юли и продължава до 19 август 2015 г. 

Първоначалната цена за комплекса е 83 268 лева, в която влизат земята, постройките и насажденията, както и всичко, което е трайно прикрепено върху нея. В сумата са включени също настоящите и бъдещи подобрения. Върху имота обаче има тежести – договорни ипотеки в полза на БАКБ АД за обезпечаване на част от сумата от 250 000 евро.

Това е пореден опит туристическият комплекс да бъде продаден, като цената му е преизчислявана многократно. Първият е направен още през 2012 година, а сумата, за която е бил предлаган тогава, е 200 780 лева.

С „Принцес Груп“ ЕООД бяха свързани и други имоти, широко известни сред гражданите на Русе – единият е хотел „Европа“ до Автогара Юг, а другият е бившият Дом на медика. Те обаче са продадени отдавна, съобщиха за Topnovini.bg от кантората на ЧСИ Иван Хаджииванов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама