Награждават 83-годишен фен на „Берое” с пътуване до Дания

17:23, 07 юли 15 / Спорт 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
83-годишният Христо Сакънтиев, който пропътува 5000 км с автобус до Литва и обратно, за да наблюдава футболната среща между „Берое” и „Атлантас”  Клайпеда ще получи награда, съобщиха от старозагорския футболен клуб.

По решението на ръководството на „Берое”  най-вързастният фен на отбора Христо Сакънтиев ще пътува, този път със самолет, безплатно за следващия мач на „зелено-белите” в Дания срещу „Брьондби” Копенхаген от втория кръг на Лига Европа..

„Татко е по-голям фен на „Берое” от мен, повече от 70 години, винаги е подкрепял само този отбор”, разказа синът му Михаил Сакънтиев. „Нави се и тръгна. Каза, там ще са млади хора, ще издържа пътуването”, разказа още синът му.

Дядо Христо се качил на автобуса във вторник, освободили му втората седалка, и се върнал в ранните часове на неделя.

Мечтата му била да види първата победа на „Берое” в Европа от 35 години насам.

Христо е един от онези хора, чийто живот е изцяло отдаден на „зелените“.  Според сина му, преди  30 години той и още един запален фен пътували дълго време  до Петрич с влак, за да гледат мача на „Берое” с „ Беласица”.  Възрастният човек знаел наизуст головете на легендата Петър Жеков, докато е играл в „Берое”.

„Герои са беройците в автобуса, които пропътуваха това разстояние от любов към клуба. Привърженици като бай Христо доказаха какво е да обичаш и подкрепяш любимия отбор навсякъде, където и да играе. Този човек нито веднъж не каза „спрете за тоалетна“ или „гладен съм, жаден съм“, разказват пътували с него.

Надали е случайно, че когато се е родил Христо Сакънтиев „Берое“ е ставал точно на 16 години.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама