Избират най-добрия шофьор в Бургас за 2015-та

07:45, 09 юли 15 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За първи път в Бургас ще се проведе единственото по рода си състезание по майсторско шофиране. Това ще се случи на 25-ти юли от 17,00 ч. на горния паркинг на мол „Бургас Плаза”. Инициатор на уникалното събитие е фондация „Безопасни улици от Валя”.

Оттам съобщиха за Topnovini.bg, че състезанието ще се проведе в два етапа. Първият ще бъде шофиране в градски условия. Ще се тръгва от паркинга на мола, но маршрутът остава в тайна. Ще стане ясно едва когато колата потегли. Всеки участник ще се състезава със собствен автомобил , за да може да познае и управлява добре превозното средство. До шофьора ще бъде и автоинструктор, който стриктно ще следи как се справя човекът зад волана. За всяка грешка, неправилно и закъсняло решение ще се дават наказателни точки.

По време на кормуването вътре в автомобила ще има поставена видеокамера. Кадрите ще бъдат сглобени и ще бъдат излъчени в местна телевизия, която ще направи предаване за събитието.

Вторият етап от състезанието ще се проведе на самия паркинг, където ще бъде изграден импровизиран полигон. Там всеки участник трябва да покаже умения за шофиране между конуси, на зигзаг, всякакви видове паркиране. Най-интересното обаче от цялото състезание ще бъде последната задача. Ще бъде поставена чаша с вода върху автомобила. Превозното средство ще трябва да се движи от едното до другото място, без да разлее водата. Дали всички шофьори ще се справят с нелеката задача – предстои да видим.

Подготовката за това уникално събитие върви с пълна сила, но кандидатите за приза могат да започнат да заявяват участието си. Краен срок за попълване на формите за участие е 22 юли. Тях, както и други подробности по събитието, може да намерите ТУК!

Ако ви се е случвало да роптаете срещу други участници в движението, ако мислите, че сте добър шофьор, сега е моментът да докажете на цял Бургас способностите си.

Организаторите обещават незабравими емоции, а награди ще има както за участниците, така и за публиката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама