Маскирани полицаи в среднощна акция срещу варненска групировка

07:48, 09 юли 15 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Маскирани и въоръжени полицаи са реализирали специализирана акция в центъра на Варна късно снощи. В операцията са участвали и цивилни служители, които са щурмували хотел "Черно море" и заведенията край него. Има поне трима арестувани, твърдят свидетели пред Topnovini.bg.

На този етап няма каквато и да било информация за реализацията, защото в нея със сигурност не участват нито варненската полиция, нито варненската прокуратура, откъдето по принцип изтичат оперативни данни.

Още преди 3 дни сайтът "Афера" предупреди за предстоящ удар по "голяма фирма", като с това наименование едва ли е визирано юридическо лице, а по-скоро небезизвестна престъпна групировка от местен калибър, над която от години е опънат полицейски чадър.

Не е ясно обаче дали сред задържаните е спряганият за бос на "Фирмата", бившата барета Веско Жеков. Последно неговото име изплува от СРС-справка по делото за изнудване, което се води срещу бизнесмена Веселин Марешки. Засега не може да се твърди, че това е отправната точка на разработката, в рамките на която се реализира спецакцията.

Според изнесената на 7 юли информация от "Афера", във Варна са пристигнали прокурори от ВКП, столични полицаи и агенти на Дирекция "Вътрешна сигурност" при МВР. "Ударът ще е по голяма фирма във Варна, както и по ченгета, свързани с нея. Предстоят арести", написа сайтът, допълвайки, че това вероятно ще се случи до дни.

Очаквайте подробности!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама