Спират отново водата заради ремонти по водоносната мрежа

08:24, 09 юли 15 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подмяната на сградно водопроводно отклонение е причината за преустановяване на водоподаването в някои части на столицата днес, съобщава „Софийска вода”. От 09:30 до 17:30 часа без вода ще са улиците „Светлина”, „Дъбиците”, „Леярска”, „Стадион” и „Хаджи Димитър” в кв. Кумарица. Час по-късно – в 10:30 часа, ще спре до 18:30 часа водата в центъра, в район „Оборище” на ул. „Георги Бенковски” от ул. „Екзарх Йосиф” до ул. „Цар Симеон”.

Живеещите в района на ул. „732”, ул. „Подграмада” и Боянските гробища ще останат без вода от 10:00 до 19:00 часа във връзка с изграждането на сградно водопроводно отклонение на ул. „732” във вилната зона „Бояна”.В ж.к. „Лозенец” гражданите ще останат без вода заради подмяна на уличен водопровод от 09:00 до 21:00 часа на ул. „Горски пътник” от ул. „Богатица’ до ул. „Петър Станчев” и на ул. „Милевска планина” от „Горски пътник” до ул. „Бунтовник”.

Ремонтните дейности засягат също така село Казичане и град Банкя. В с. Казичене се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 15:00 часа в домовете на гражданите от района, които се намират на ул. „Васил Левски” от ул. „Липите” до ул. „Георги Бенковски”и на живеещите на ул. „Георги Бенковски” от ул. „Спас Андреев” до ул. „Траянов път”.

В гр. Банкя няма да има вода от 10:00 до 14:00 часа на ул. „Искър”, ул. „Александър Стамболийски” от ул. „Пирот” до ул. „Христо Смирненски”.

Ремонтните дейности ще осигурят по-доброто управление на водопроводната мрежа и максимално ще се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

След пускане на водата е възможно временно повишаване на мътността й, предупреждава „Софийска вода”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама