Веско Жеков е арестуван при спецакцията в центъра на Варна

08:59, 09 юли 15 25 721 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Соченият за лидер на групировката "Фирмата", Веселин Жеков, е арестуван при акцията във Варна късно снощи, съобщи Афера, като уточни, че операцията е проведена под надзора на Специализираната прокуратура в София.

Жеков е задържан за участие в организирана престъпна група за наркоразпространение и изнудване, като заедно с него в разработката попада и Свилен Цонев. Според източници на Topnovini.bg от ъндърграунда при спецакцията е арестувано и приближено на Жеков лице, известно като Здравко Добермана. "Той събира парите от ку*вите и охранява дилъра на Жеков – Вальо Дебелия", информират нашите източници.

Години наред варненската полиция опъва чадър над Жеков, а прокуратурата ползва бившата барета като защитен свидетел по редица знакови дела.

Както Topnovini.bg вече писа, последно неговото име изплува от СРС-справка по разследването за изнудване, което се води срещу бизнесмена Веселин Марешки. Засега не може да се твърди със сигурност, че това е отправната точка на разработката, в рамките на която се реализира спецакцията във Варна. 

Предстоят арести на полицаи, някои от които вече не са в системата на МВР, но са били на хранилка при Веско Жеков. Според сайта "Афера" те ще бъдат заковани чрез свидетелски показания. Дирекция "Вътрешна сигурност" работи активно по въпроса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама