Ще протестират социалните работници в Търговище

09:35, 09 юли 15 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Социалните работници в Търговище излизат днес на протест. Той ще е едночасов и предупредителен, съобщи председателят на регионалното звено на КТ "Подкрепа" Васил Николов. Исканията им са за увеличение на работните заплати и за по-добри условия на труд.

Недоволството на социалните работници дойде след изказване на министър Ивайло Калфин, че няма средства, за да бъдат увеличени възнагражденията в сектора.

Според синдикатите обаче ръст на заплатите в рамките на 20% е напълно реалистичен. Освен това се настоява за по-добри условия на труд, тъй като на много места в страната социалните работници се оплакват, че липсват елементарни мебели и техника, за да си вършат работата.

По изчисления на профсъюзите средната заплата на социалните работници е 646 лева или с 30 на сто по-малка от средната за сектор “Държавно управление “, която е 981 лева. 

Очаква се днес на предупредителен протест в страната да излязат служителите на още 18 дирекции. Ако исканията им не бъдат изпълнени те обявиха, че ще спрат работа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама