Дани Каназирева предлага финансова подкрепа за детска вокална група

10:49, 09 юли 15 / Политика 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева внесе предложение в Общинския съвет за финансова помощна детската вокална група от основното училище "Княз Александър I".

През януари децата спечелиха Гран При на национален конкурс "Път към славата" в София. Отличието им дава право при съответна отстъпка да участват в международен конкурс "Орфей" в Италия в Лидо ди Йезоло – Венеция, който ще се проведе през септември.

Каназирева предлага община Пловдив да се включи със сумата от 1856 лв. в дарителската кампания за набиране на средства в подкрепа на талантливите деца.

Цялата сума, необходима  за участието на вокалната група в конкурса в Италия, е 13 536 лв.  Министерството на образованието  е спонсорирало учениците с 6000 лева. Пари са събирани чрез благотворителни концерти и изложби. Необходими са още 1856 лв., които могат да се осигуряват от общинския бюджет.

Финансовата подкрепа на Общинският съвет  и община Пловдив ще помогне на децата безпроблемно да заминат за Италия и достойно да представят Пловдив на международния конкурс, коментира Каназирева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама