Внасят обвинителен акт срещу Христо Бисеров до края на месеца

11:07, 09 юли 15 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обвинителен акт срещу бившия зам.-председател на ДПС Христо Бисеров ще бъде внесен до края на месеца, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. Софийски градски съд прекрати съдебното производство срещу Христо Бисеров на 5 май и го върна на прокуратурата за отстраняване на нарушения в обстоятелствената част. Тогава ръководителят на държавното обвинение бе категоричен: "Това дело ще влезе в съда".

Цацаров коментира и тоталната проверка на Министерството на правосъдието, започнала след публикация във в-к "Труд" и подписана от Калоян Стоев. Попитан дали ще снеме обяснения от автора на материала, главният прокурор се направи на изненадан от въпроса и идеята. И започна да твърди, че това не е практика, макар да се е случвало. Повод за въпроса са съмненията, че журналист с такова име не съществува и факта, че той е непознат в гилдията. "А ако физически не съществува такъв човек?", запита репортер. "А ако фактите са верни? Ще има досъдебно производство. Ако не са верни - отказваме да има досъдебно производство", отговори Цацаров. И допусна, че публикацията все пак не почива на верни факти.

Главният прокурор декларира, че проверката не е срещу министъра, а касае длъжностни лица в министерството. "Не го свързвайте с министъра, нито с идеите за съдебната реформа. Не е целта реформата да бъде спряна с тази прокурорска проверка. Търсите нещо, което очевидно го няма", каза той.

Цацаров заяви още, че никой от прокуратурата не е твърдял, че договорът на Иван Костов в КТБ е трансформиран от такъв с преференциална лихва в такъв със стандартна. "Единственото, което трябва да се каже е, че той е призован в качеството на свидетел. Не бива да се правят каквито и да било спекулации, свързани с евентуални обвинения", каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама