Социални работници в Шумен протестираха символично

11:11, 09 юли 15 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
18 служители от Дирекция "Социално подпомагане" в Шумен и 11 социални работника в Каолиново подкрепиха със символичен протест своите колеги в страната.

Днес социални работници в 20 от социалните дирекции в страната ще спрат работа за един час - в знак на протест срещу лощите условия на труд и ниските заплати.

От 10 часа за един час социалните работници в Шуменско сложиха сини лентички, с които изразиха подкрепата си към исканията на протестиращите.

Сред основните недоволства на специалистите е ниското им заплащане, както и лошите условията на труд.

Исканията, които служителите предявяват още от април 2014 г., са за увеличаване на основната работна заплата с 200 лв. през 2015 г. и регламентиране на ежегодно увеличаване на същата, съобразно отчетената инфлация; подобряване условията на труд; доставяне на съвременна техника, офис обзавеждане и своевременно снабдяване с необходимите за работа консумативи; незабавно назначаване на социални работници на незаетите места, а след анализ и оценка, откриване на нови работни места там, където е необходимо.

Според социалния министър Ивайло Калфин условията на труд се подобрявали в техническо отношение, но вдигане на заплати през тази година не можело да има.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама