Пловдив отпуска 20 хил. лева за филма за дядо Добри от Байлово

11:27, 09 юли 15 / Култура 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдив дава 20 хиляди лева за завършване на документалния филм за дядо Добри от Байлово - "The Silent Angel". Това решиха пловдивските общински съветници, гласували с пълно мнозинство предложението за отпускане на финансова помощ, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg.

Писмото с това искане е постъпило в градската администрация на 18 май тази година. С него се моли за предоставяне на част от необходимите 42 хиляди лева, с които пълнометражната документална продукция за тихия ангел на България да бъде завършена.

Във филма са инвестирани повече от 300 хиляди евро, продукцията е на България, Германия и САЩ, а лентата е запечатала и кадри от Града под тепетата.

Точката от дневния ред на днешната общинска сесия бе приета категорично с 46 гласа "ЗА". Като допълнение към нея съветниците гласуваха и отпускане на финансова помощ на детска вокална група на Основно училище "Княз Александър І" за представяне на България на международен конкурс "Орфей" в Италия в Лидо ди Йезоло – Венеция, който ще се проведе през септември. Предложението бе на лидера на "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама