60 безработни от Разградско започнаха работа по проект "Подкрепа за заетост"

11:45, 09 юли 15 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител на Разград Петър Василев назначи на работа 60 безработни, регистрирани в бюрата по труда на територията на областта. Те ще бъдат наети за период от четири месеца по проект "Подкрепа за заетост", финансиран по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси", съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Основните ангажименти на новоназначените работници са свързани с поддържане проводимостта на речните корита в 11 рискови обекта, разположени извън населените места. Те ще бъдат включени в дейности за отстраняване на щети от наводнения, както и за предотвратяването им при проливни валежи. Хората ще разчистват наноси, отпадъци, дървесна  и храстовидна растителност от речни корита и дерета.

Всеки от наетите ще получава месечно възнаграждение в размер на 380 лева, а финансирането идва по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси".

Проектът "Подкрепа за заетост" се реализира от Министерството на труда и социалната политика чрез Агенцията по заетостта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама