Радан Кънев: Срещу Христо Иванов се прави активно мероприятие от прокуратура и медии

12:07, 09 юли 15 / Политика 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Някои нива на прокуратурата, съвместно с определени медии, правят активно мероприятие срещу министъра на правосъдието Христо Иванов. Така съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев коментира проверката на прокуратурата срещу съдебното ведомство, започнала след публикация във в-к "Труд", подписана от автор, когото никой от гилдията не познава. "Но това, за съжаление, е част от българската политика", обобщи Кънев.

"Много е хубаво да се проверяват министерства. Надявам се, че всички поръчки във всички министерства ще бъдат проверявани. Сценарият обаче с измислена публикация, след това проверка и публичното оповестяване на това, че има проверка, са класическо активно мероприятие. Надявам се, че г-н Цацаров, който изразява съпричастност от съдебната реформа, ще обърне внимание на тези действия на прокурори", каза още той.

Радан Кънев коментира и вчерашното изказване на Светлин Танчев - депутат от БДЦ, който твъди, че Христо Иванов е "заложил" влизането ни в Шенген с приемането на съдебната реформа. "Това е поредната долна клевета срещу Христо Иванов, част от една гнсуна медийна кампания срещу него. В Министерски съвет е направена проверка дали има такива думи. Съвсем очевидно кампанията е от противниците на съдебната реформа срещу нейния носител. Тук става дума за измислена история - има разговори, които са направени с превод, има стенографски протоколи - няма такова нещо", категоричен бе той.

И даде друг пример - съобщението на прокуратурата, в което обвинението твърди, че министърът на отбраната Николай Ненчев бил излъгал за подкупа. "Част от съобщението, според моите спомени от казармата, е военна тайна. Информацията е публикувана отново от нискоинстанционен прокурор и отново с очевидно компрометиращи намерения. Г-н Цацаров трябва да им обърне внимание, че прокуратурата не е PR агенция", заключи Радан Кънев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама