Пожар в житни масиви горя край с. Горно Абланово

12:11, 09 юли 15 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изхвърлена незагасена цигара вероятно е предизвикала пожар в житните масиви край с. Горно Абланово, съобщават от ОД на МВР - Русе.

На 8 юли следобед огнеборците са изпратени по сигнал за запален житен масив в с. Горно Абланово. За времето от 15:25 до 17:34 два екипа от районните служби “Пожарна безопасност и защита на населението” в Две могили и Бяла са се отзовали за гасене на пожара. 

Пръв на място пристига екипът на РСПБЗН-Две могили, който е установил, че гори жито на площ около 14 дка в житен масив с обща площ около 250 дка. Намиращи се на място работници, които са подали сигнала за пожара, били организирали първоначални действия по ограничаване на горенето като с наличната земеделска техника /трактор с плуг/ са извършили заораване на терена в непосредствена близост и пред фронта на разпространение на пожара. С това са възпрепятствали разрастване на огъня, за да не обхване целия блок от 250 дка. 

Пожарът е бил локализиран и изгасен от огнеборците. Предполага се, че причина за възникване на инцидента е хвърлена неизгасена цигара. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама