Шефът на Агенцията за турците в чужбина посети Шумен

12:39, 09 юли 15 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Агенцията за турците в чужбина доц. д-р Кудрет Бюлбюл посети вчера Шумен. Той се срещна с членове на Управителния съвет на Североизточна българско-турска търговско-индустриална камара, както и с бизнесмени от региона.

В срещата участваха председателят на Управителния съвет на Камарата Фикрет Индже, изпълнителният директор Венцислав Венков и членовете на УС Свилен Лазаров и Едис Емре.

Кудрет Бюлбюл разказа за работата на Агенцията като акцентира на възможностите за образование в Турция на студенти, които се са турско гражданство и за научни изследвания на преподаватели от цял свят.

Кудрет Бюлбюл представи различни фондове, по които може да се кандидатства за финансиране на проекти от неправителствени организации, университети и културни институти.

„Радостен съм да видя тук български и турски бизнесмени заедно, в една зала. Това е картината, която искаме да виждаме навсякъде“, заяви по време на срещата Бюлбюл. Агенцията за турците в чужбина е създадена през 2010 г. и е на пряко подчинение на министър-председателя на Република Турция. 

Фикрет Индже разказа за възможностите за инвестиции в България. Той определи като една от основните задачи на Камарата изнасянето на подробна информация за инвестиционния климат в България, както и търсенето на подходящите партньори за турските фирми, които искат да инвестират в страната.

Генералният консул на Турция в Бургас Ниязи Еврен Акйол заяви, че все още големия проблем за потенциалните инвеститори в България е липсата на подробна информация за икономическия живот у нас, това според него трябва да е и задачата на неправителствени организации като Българо-турската камара.    

Присъстващите български и турски бизнесмени зададоха много въпроси отнасящи се до двустранните икономически връзки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама