Продават стари общински жилища, а до края на годината строят нови

12:45, 09 юли 15 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В момента в квартал „Люлин“ довършваме блок, чието изграждане е започнало през 90-те години. Тази сграда беше опасна и изоставена. До края на годината се очаква строежът да бъде завършен. Това заяви на редовното заседание на Столичния общински съвет кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде репортер на Topnovini.bg.

Днес съветът одобри продажбата на няколко общински жилища на граждани. Общинският съветник Николай Белалов възрази на идеята и гласува против. По думите му не е добра практика общината да продава ведомствени жилища. Вместо това, трябва са строи такива.

„Всички си даваме сметка, че приоритетите, за които сме говорили през последните години – детски градини, училища, транспортни и инфраструктурни проекти, не позволяваха да отделяме средства за общински жилища. Общината вече ще има целенасочена политика в тази сфера, тъй като работим с много ясно изградени програми, насочени в този сектор", каза в отговор Фандъкова.

Тя посочи, че до кая на годината в район „Връбница“ ще бъде изграден нов блок с 24 общински жилища, финансиран с европейски средства.

"В последните години новопостроени общински жилища се изграждат само срещу отстъпено право на строеж" каза още тя и допълни, че започва процедура по Закона за обществените поръчки за изпълнител за изработване на концепция за жилищна политика на Столична община до 2020 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама