Над 100 байкъри ще се състезават край „Меден рудник” в неделя

12:57, 09 юли 15 / Спорт 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 100 състезатели по планинско колоездене са се записали до момента за участие в международно състезание DH-BURGAS 2015 в неделя (12 юли), което ще се проведе в местността Шилото край комплекс „Меден рудник“. Заявленията са подадени по интернет, като се очаква до началото на надпреварата да се включат и други байкъри. Това съобщи председателят на клуба „Шор инвейдърс” и байк училището в Бургас Николай Желев. Освен българи се очакват и колоездачи от Гърция и Македония.

„Състезанието, което ще се проведе за втора година, е сбъдната мечта за всички байкъри. Местността Шилото е най-високата точка на Бургас, затова решихме то да се състои там. Миналата година имаше състезатели от цяла България и всички бяха изключително доволни от добрата организация”, каза Желев. Той допълни, че очаква в неделя да се получи зрелищно шоу, тъй като участниците са на световно ниво.

Стартът на надпреварата ще бъде даден в 12,30 часа с квалификациите. Финалите ще започнат в 14,30 ч. Награждаването е планирано за 16,30 ч.

Състезателите ще бъдат разделени в различни категории в зависимост от възрастта си – до 9 години, от 10 до 14 г., от 15 до 17 г., от 18 до 30 г., над 30 г. Отделно ще има категория и за жени, като по думите на Николай Желев това е може би най-атрактивната дисциплина и доста често дамите се оказват по-добри от доста мъже.

Самите планински колоездачи са големи любители на природата и затова няма унищожена растителност по трасето, то само е леко разчистено, за да могат да преминават по-лесно участниците и да покажат своите пълни възможности.

„За мен е фикс идея да запаля повече деца да тренират този спорт на чист въздух в планината”, заяви председателят на бургаското байк училище.

Зам.-кметът по здравеопазване и спорт Лорис Мануелян го подкрепи, като каза, че този, който веднъж е наблюдавал такова състезание, се влюбва в него и иска да го гледа отново и отново. Той обеща зрителите в неделя да се насладят на една изключително атрактивна надпревара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама