Слагат камери по всички входно-изходни артерии в Пловдив

13:17, 09 юли 15 / Любопитно 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Слагат камери по всички входно-изходни артерии в Пловдив. Това решиха единодушно пловдивските съветници днес.

Целта на видеонаблюдението, което ще бъде поставено от МВР, е автоматичното разпознаване на номерата на издирваните автомобили, преминаващи през зоните за контрол в Града на тепетата.

"Камерите няма да засичат скоростта на автомобилите", обясни зам.-кметът Александър Държиков.  

Процедурите за избор на изпълнител за поставяне на видеонаблюдението трябва да приключат до края на 2016 г.

Камери ще бъдат поставени на "Асеновградско шосе", "Пазарджишко шосе", "Карловско шосе", "Рогошко шосе", "Кукленско шосе", "Брезовско шосе", "Пещерско шосе", "Голямоконарско шосе", "Коматевско шосе", както и на ул. "Димитър Талев".

Идейният проект е на Областната дирекция на МВР, но финансирането ще е общинско. Проектът е на стойност 320 хил. лв. Финансирането му ще стане на два етапа. Общинският съвет вече е гласувал първият транш и парите са дарени на Областната дирекция.

Втората част от средствата ще бъдат отпуснати от Бюджет 2016, затова и окончателното завършване на проекта ще стане през следващата година. Предстои да бъде изграден и видеоцентър, който ще се намира в сградата на Дирекцията на МВР. Поддръжката му ще се осъществява в рамките на действащия щат, като за експлоатацията му ще бъде направена реорганизация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама