Посланикът на Япония у нас с визита в Шумен

13:26, 09 юли 15 / Политика 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Извънредният и пълномощен посланик на Япония в България Такаши Коидзуми ще посети Шумен в понеделник, информираха от пресцентъра на Общината.

Визитата на дипломата е по покана на кмета на града Красимир Костов. Заедно с посланика в града ще пристигне и  Мивако Кибаяши – аташе по културата.

Гостите ще се срещнат с градоначалника и с ректора на Шуменския университет “Еп. Константин Преславски” проф. Маргарита Георгиева.

В програмата им е включено и посещение на Комплекс “Създатели на Българската държава” и Шуменска крепост.

Посланикът на Япония у нас е завършил Токийския университет за педагогика, факултет по  литература, специализирал е български език в Института за чуждестранни студенти, има и специалност "Литература” от СУ "Св. Климент Охридски".

Бил е секретар по културни, политически и икономически въпроси към посолството на Япония в България.

През 1999 г. е главен заместник-директор на управлението за подпомагане на неправителствени организации към Бюрото за икономическо сътрудничество, а през 2005 - съветник към посолството на Япония в Източен Тимор.

Работил е като директор на управлението за задгранична помощ при бедствия към Бюрото за задгранично сътрудничество, както и на управлението за партньорство и сътрудничество на местно равнище, бил е и секретариат на министъра по здравеопазване и социални грижи.

От октомври 2012 г. е извънреден и пълномощен посланик на Япония  в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама