Глобяват за котки, които дразнели съседите в Търговище

13:56, 09 юли 15 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два акта и 57 констативни протокола съставиха инспекторите по чистотата в Търговще през юни, отчетоха от пресцентъра на общинската администрация. Единият акт е за неспазване на Закона за управление на етажната собственост и е наложен на собственик на апартамент заради дразнещи съседите котки на ул. "Бузлуджа" в Търговище. Другият акт е за разлепяне на рекламни материали по витрини и други нерегламентирани за това места.

Най-много, 20 на брой, са съставените констативни протоколи за струпване на строителни отпадъци и земни маси на обществени площи. 10 протокола са за изхвърлени неразфасовани кашони, други 9 са за събиране на липов цвят без разрешително. Два пъти по-малко от тях са установените от контрольорите случаи за складиране на дърва за огрев. По 3 са нарушенията за изхвърлени угарки от цигари на нерегламентирани места и за отпадъци, оставени извън контейнерите.

2 са констативните протокола за паркирали автомобили и каравани в тревни площи и на тротоари. Толкова са протоколите за отглеждане на домашни животни и птици в границите на града. Единични са случаите за констатирано разкопаване на тротоарна площ без разрешение, за разхождане на куче без каишка и намордник, за вдигане на шум над допустимите норми при ремонт на жилище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама