Лятна школа по роботика в Русе финансира Фонд "Математика на бъдещето"

14:15, 09 юли 15 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лятна школа по роботика провежда Клуб "Роботика" към МГ "Баба Тонка", съобщиха от учебното заведение. Обучението се финансира от Фонд "Математика на бъдещето“ и Училищното настоятелство към гимназията. То започна на 19 юни и ще продължи до 15 юли.

В лятната школа участват 18 ученици от бъдещите 5, 6 и 7 класове на МГ. Те са разделени в две групи. Целта на школата е да се разнообрази свободното време на учениците, като им се предостави възможност за използване на креативност в занимания с една интердисциплинарна наука, каквато е роботиката.

В процеса на обучение младежите се научават да усвояват и прилагат по лесен и забавен начин знанията си в областта на физиката, математиката, информатиката, информационните технологии и дори английския език. По време на занятията се учат и как се работи в екип, как да вземат самостоятелно решения, как да ги съгласуват с останалата част от екипа, как да тестват решенията си и по какъв начин да разпределят задачите най-ефективно.

Ръководител на школата е Донка Симеонова. Обучението се води по методиката на Училището по роботика Robopartans, откъдето участниците получават сертификати. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама