Обявиха пожароопасен сезон в горите в Североизточния регион

14:27, 09 юли 15 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да не се пали открит огън и да не се извършват огневи работи на разстояние по-малко от 100 метра от границите на горските територии, напомнят от Североизточното държавно предприятие( СДП) в Шумен.

Във връзка с обявения до 30 октомври пожароопасен сезон в горите от Областните управители на Варна, Добрич, Търговище и Шумен и по повод зачестилите през последните горещи дни, случаи на пожари в близост до горския фонд, от СДП-Шумен апелират към гражданите да спазват още някои основни противопожарни изисквания.

Да не се пали огън в горските територии, освен ако не са на определените за целта зони от Държавните горски и ловни стопанства и да не се напуска мястото без огънят да бъде изгасен, изхвърлянето на отпадъци трябва да става само на определените места,  физическите лица, преминаващи или пребиваващи в горските територии е задължително да спазват правилата за пожарна безопасност в тях.

Североизточно държавно предприятие препоръчва да се спазват Наредбите за пожарна и аварийна безопасност в горите и изразява увереност, че гражданите ще изпълняват своите задължения и ще бъдат внимателни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама