ОИЦ-Разград представи две отворени схеми за подбор на проекти

15:47, 09 юли 15 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният информационен център (ОИЦ) в Разград проведе информационна среща с работодатели, представители на подпомагащи бизнеса организации, центрове за професионално обучение, общини, социални партньори, неправителствени организации и медии.

Екипът на ОИЦ представи двете отворени схеми за подбор на проекти „Ново работно място 2015” и „Активни” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. , съобщиха от Центъра.

Схемата „Ново работно място 2015” предоставя възможност на фирмите да разкриват нови работни места за безработни и неактивни лица, както и да се комбинират мерки за обучения, включително и на работното място. Допустими кандидати са микро, малки, средни и големи предприятия.

Минималният размер на Безвъзмездната финансова помощ (БФП) за индивидуален проект е 50 000 лв., а максималният 391 166 лева. Целева група са безработни и неактивни лица - безработни с ниска степен на образование, продължително безработни и неактивни лица; безработни или неактивни лица с увреждания; безработни лица на възраст над 54 г. и безработни младежи до 29 г. включително. Крайният срок за подаване на проектните предложения по схемата е 14 септември.

Възможните кандидати по схемата „Активни” са неправителствени организации; организации, предоставящи посреднически услуги на пазара на труда;  центрове за информация и професионално ориентиране; центрове за професионално обучение; социални партньори, общини или райони на общини и работодатели.

Целева група са икономически неактивни младежи на възраст от 15 до 29 години, които не са в образование или обучение и не са регистрирани в дирекциите „Бюро по труда”. Минималният праг за индивидуален проект е 200 000 лева, а максималният  391 600 лева.

Крайният срок за подаване на проектните предложения е 31 август. Проектните предложения и по двете процедури се подават само по електронен път, като се използва Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН 2020).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама