Убиецът на ромката Руска: Тя ми посегна с бирена бутилка, затова я наръгах

16:15, 09 юли 15 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд в Бургас реши да остави зад решетките 42-годишния Димитър Колев, който намушка жена си с нож в сърцето. Кървавата драма се разигра преди два дни в цигански катун, близо до старата зеленчукова борса край комплекс „Славейков”.

Днес в съда Димитър обясни, че до инцидента се стигнало, след като 55-годишната Руска, с която живеел дълги години, посегнала на племенника му. Ромът тръгнал да го защитава. В този момент обаче ядосаната жена се нахвърлила към съпруга си с бирена бутилка. Колев се уплашил много да не би жена му да го нарани, и затова я наръгал.

На въпрос от страна на съдията защо тогава другите роми са го подгонили с брадва и той е хукнал да се крие, Димитър не можа да даде адекватно обяснение.

Вчера 14-годишния Исус, свидетел на инцидента, разказа пред Topnovini.bg съвсем друга версия за убийството. По думите на малкото момче разпрата тръгнала от пиянски скандал. Според  Исус, 42-годишния Димитър бил доста подпийнал, когато започнал да се кара с останалите мъже от катуна. Тогава Руска Каменова се опитала да спре съпруга си, като застанала пред него. Така Димитър наръгал Руска в гърдите.

Това обаче не е единственото разминаване в разказите на ромите. Пред съдията днес Димитър разказа, че семейството му дошло в Бургас преди 10 дни. Човекът, който вчера се представи за един от братята му – Асен, пък твърдеше, че се подвизавали в района на старата зеленчукова борса поне от 5-6 години.

В съдебната зала Димитър сподели, че той и Руска били заедно от 34 години. Ромът бил 16-годишен, когато по-възрастната жена го „взела”. Двамата нямали деца, но се грижели за едно нейно от друг мъж и за племенника му Георги, заради когото станало убийството. Момчето си имало майка и баща, но те били в затвора.

42-годишният Димитър Георгиев е лежал в затвора за година и девет месеца. Мъжът каза на съдия Марков, че преди две години излязъл на свобода. Нито бил ходил на училище, нито бил работил нещо през живота си. Той и Руска живеели с по 70 лева на месец от социални помощи.

Въпреки сърцераздирателните разкази на Димитър прокуратурата поиска срещу него да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. Според прокурора съществувала реална опасност обвиняемия да се укрие или да извърши друго тежко престъпление с оглед на това, че вече един път е бил зад решетките.

Назначеният служебен защитник на Колев – адв. Генов оспори мотивите на държавното обвинение. Като според него обвиняемият е причинил смъртта на жената неумишлено. Той помоли съда да му наложи по-лека мярка за неотклонение – домашен арест, което обаче не се случи.

Съдебният състав реши, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление, затова прецени да го остави зад решетките. Ако Димитър бъде признат за виновен ще получи присъда от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Съдебният акт може да бъде обжалван в 3-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама