Борисов във Фейсбук: Христо Иванов не е говорил срещу приемането ни в Шенген

16:20, 09 юли 15 / Политика 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Държим да бъде извървян пътят на съдебната стратегия и да бъдат извършени необходимите реформи, които да гарантират по-добра работа на съдебната система“. Tова написа министър-председателят Бойко Борисов на официалната си страница в социалната мрежа Фейсбук.

В публикацията си Борисов призовава политическите сили да концентрират енергията си в намирането на консенсус относно съдебната реформа, вместо в неконструктивни действия. В социалната мрежа премиерът се изказа в подкрепа на правосъдния министър Христо Иванов относно коментарите след заседанието на парламентарната комисия по европейски въпроси, на която присъстваха депутати от Бундестага.

На срещата немските депутати са поставили като условие за приемането на страната ни в Шенген именно осъществяването на съдебната реформа. Вчера председателят на комисията Светлин Танчев намекна, че е възможно министър Иванов да е провокирал подобна позиция от немската страна. Бойко Борисов определи подобни изказвания като спекулации, които трябва да бъдат прекратени.

„За да спрат всички спекулации, разговарях с моя екип от МС, които са присъствали на срещите на министър Христо Иванов в Бундестага. Те също потвърдиха, че министърът не се е изказвал срещу приемането на България в Шенген", заяви в социалната мрежа Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама