8-годишно дете едва не се удави на охраняем плаж във Варна

16:40, 09 юли 15 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плажни медици върнаха от оня свят 8-годишно ромче от социален дом във Варна. Момченцето е било спасено почти по чудо от удавяне на Южния плаж в близост до вълнолома, съобщи за Topnovini.bg д-р Иван Иванов, управител на болничното заведение, което отговаря за плажните медици във Варна.

Инцидентът, който едва не станал фатален, се разиграл малко след 14 часа, докато групичка деца от интернат, оставени без надзор, решили да поплуват в морето.

Зоната, в която се е разиграла драмата, е охраняема, подчерта д-р Иванов. Детето е погълнало много вода преди да се намесят спасителите и лекарите. Когато медиците го извадили от водата, то било посиняло, с 2-3 степен на удавяне.

За щастие момчето повърнало нагълтаната вода и не се е наложило да бъде интубирано. Веднага е поставено на системи с медикаменти, обясни медикът. След като е била преодоляна непосредствената опасност за живота му, детето е било хоспитализирано в УМБАЛ "Света Марина".

Допълнителна проверка показала, че детето е било настанено в интензивното отделение. След като жизнените му показатели се върнат в норма, то ще бъде изписано.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама