Слави Георгиев: Общинските съветници на Иван Тотев се подиграха със стадион "Пловдив"

16:43, 09 юли 15 / Политика 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници на Иван Тотев се подиграха с една от емблемите на  града ни – стадион "Пловдив", коментира общинският съветник от Патриотичния фронт Слави Георгиев днешното решение на мнозинството в ОбС Пловдив да поиска от държавата 185 млн. лева, вместо договорените на среща между премиера Бойко Борисов и народния представител Славчо Атанасов - 20 млн. лева.

"Това показа по категоричен начин отношението на управляващите към парите на Пловдив. Явно на стадион "Пловдив" се гледа по същия начин, както и на "Колодрума", където парите нараснаха от 12 млн. към 60 млн., без нито един квадратен метър разширение?", посочи Георгиев.

По думите му 20 млн. лева са напълно достатъчни, още повече че за разходването им има разчети не само от страна на проектанта арх. Валентин Маринов, но и експертиза на една от най-големите и авторитетни финансови къщи в Пловдив.

"Срещу това, буквално от въздуха идва искане от съветниците на Иван Тотев за 185 млн. лева, без обаче каквато и да е обосновка. Става един от тях, между другото аз го поздравих за това, че в целия 4-годишен мандат днес той се изказа за първи път - и иска 185 млн. лева. По същата логика и един милиард можеше да поиска. Наясно сме, че подобни пари не могат и няма да бъдат дадени. Целта на управляващото мнозинство е да блокира възможността да се отпуснат парите, само защото са договорени от Славчо Атанасов, и да не се довърши стадион "Пловдив", заяви още Слави Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама