Финансовата инспекция дава на прокурор шефа на Фонд „Научни изследвания“

18:03, 09 юли 15 / Политика 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Агенцията за държавна финансова инспекция е изпратила сигнал в прокуратурата срещу председателя на Фонд „Научни изследвания“ проф. Венелин Енчев. Това съобщи за София Topnovini.bg Валентин Иванов, народен представител от ПГ на Патриотичния фронт и председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика към Народното събрание.

По думите на Иванов в комисията са постъпили твърдения за корупционни действия от страна на управителя на фонда. Посочват се дублиране на длъжности и сключени договори с частни фирми за различни ремонтни и други дейности.

„Всичко това ще подлежи на проверка. Днес ни предоставиха много сериозна документация, включително одитния доклад, за който се твърдеше, че се крие. В крайна сметка експертите трябва да се запознаят с всички материал“, обясни Иванов и показа цяла чанта с доказателства.

Патриотът съобщи, че е взето решение комисията за борба с корупция да излезе на следващото си заседание с някакво решение по този въпрос. То най-вероятно ще бъде за насочване на документите към компетентните органи, които ще преценят има ли престъпление или нарушения.

На въпрос на каква стойност са сигналите за злоупотреби Иванов не пожела да конкретизира цялата сума, но сподели, че в някои от сигналите се говори за договори до 20 000 лева, които са сключвани с различни фирми за определени услуги.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама