Кандидатът за кмет на БСП в София нямало да бъде нито камикадзе, нито спаринг партньор

19:01, 09 юли 15 / Политика 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Настоящият общински съветник Калоян Паргов е една от издигнатите кандидатури на БСП за кмет на столицата. В интервю за София Topnovini.bg той обясни, че човекът, който ще бъде излъчен от левицата да се бори за кметското място, ще бъде силен опонент на настоящия градоначалник Йорданка Фандъкова.

„Кандидатът на БСП за София не е безумец, не е луд човек, не е някое камикадзе. Той няма да бъде кандидат като този, който очакват нашите колеги в дясно - някой, който ще бъде просто спаринг партньор. Ние не излизаме като спаринг партньори, а като титуляри, играещи за първото място. Друга мисъл няма, без значение какви са залозите“, категоричен е Паргов.

Той посочи, че важното за БСП на местните избори е да спечелят повече места в общинския съвет, за да могат да влияят пряко на политиките в него. Паргов добави, че Йорданка Фандъкова е спрягана за най-сериозния кандидат за кмет на града, но той е сигурен, че на изборите ще има изненада и то в полза на БСП.

По повод целите на Реформаторския блок „да разбият бетона“ на ГЕРБ в общината, той беше категоричен, че БСП е единствената партия, която може да направи това.

„Реформаторите са патерица на ГЕРБ в общинския съвет. ГЕРБ ги ползват като параван за това да не останат сами в своите решения, част от които лъхат на корупция, лъхат и на задкулисие. Така, че нека реформаторите да не говорят за разбиване на модели. Как ще го разбият? Като са се прегърнали с властта в национален план или като от 10 години обикалят като кебапчийски котета около Борисов и Фандъкова? Това е несериозно. Единствените, които са реална алтернатива, това е БСП“, каза той.

По думите му БСП ще подкрепи другото лице на София като постави гражданите на първо място, което до този момент не се било случвало.

Очаква се официалната кандидатура на БСП за кмет на столицата да бъде обявена на 25 юли, когато ще има градска конференция на партията.

Цялото интервю на Калоян Паргов може да прочетете ТУК. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама