Лондон призова британците да напуснат Тунис заради опасност от терористична атака

21:01, 09 юли 15 / Свят 25 210 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Призовавам всички британски граждани да напуснат Тунис тъй като има вероятност за ново терористично нападение", заяви министърът на външните работи на Обединеното Кралство Филип Хамънд, съобщи ВВС.

Хамънд е заявил, че това няма конкретен сигнал за "непосредствена заплаха", но Британското външно министерство предупреждава туристите да отложат пътуванията си засега.

Според него в момента в Тунис има около 3000 британски туристи. Хамънд ги призова незабвно да се свържат с туроператорите и да планират по-бързото си завръщане във Великобритания.

"Министерството на външните работи е в непосредствен контакт с туроператори, които в момента уреждат завръщането на британските туристи в най-кратък срок".

Тунизийските власти все още разследват атаката миналия месец в тунизийския курорт Сус при която загинаха 38 туристи, 30 от които граждани на Великобритания, припомни Хамънд.

„Ние работим с тях. Оценката ни за мерките за сигурност в този район ни кара да мислим, че те не са достатъчни за да защитят нашите граждани“, добави Хамънд.

„Преценяйки всички факти, ние стигнахме до извода, че не трябва да рискуваме.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама