Свободен пазар на красиви вещи в Борисовата градина

23:13, 09 юли 15 25 489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 „Без пари, без бартер, без търговия” . Това е мотото на предстоящия неделен "свободен пазар", който ще се проведе в Борисовата градина, до езерото с лилиите. Организаторите от „Свободен център“ използват играта на думи, тъй като събитието няма да е свързано с търговия, а точно обратното. Всеки посетител може да донесе дреха или вещ, от която не се нуждае ида я предостави на когото поиска.

 „Не е задължително да оставите, за да вземете. Пазарът е абсолютно свободен. Можете да вземете вещ, която ви харесва, а можете и само да си доставите удоволствието вие да подарите. Основният ни лозунг е: "Това не е благотворителност, това е солидарност!", разказва Ася Петрова.

 „Обикновено на подобни безплатни събития хората носят детски дрехи и книги. Най-често с умалелите красиви детски дрешки искаме да зарадваме и други родители.”, разказва Мария, която е майка на 10-годишно дете. „А знанието, която сме получили от любимата книга винаги се стараем да споделим с повече приятели.”

Всеки има в дома си по нещо, което никога няма да използва, въпреки че е практично или красиво, убедени са организаторите. Например, стария детски велосипед, поредния тиган или сервиз, който сме получили като подарък. „Разровете шкафовете си и заповядайте“, приканват организаторите.

 „Съхранили сме родовата памет или пазим тинейджърски спомен от далечно лято. Имаме бижута, шалове, чанти, часовници и други аксесоари, които не носим, защото не съответстват на стила ни. Можем да ги пуснем на свобода и да зарадват други хора. Именно в това е смисълът на „Свободния пазар”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама