Пловдивски уролози преглеждат безплатно цяла седмица

07:28, 13 юли 15 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седмица на безплатни прегледи започва днес отделението по урология в МБАЛ "Централ Хоспитал" в Пловдив, съобщиха от здравното заведение. Консултациите ще се провеждат в специализирания кабинет в "Медицински център 1", разположен  на първия етаж в болницата.

За прегледите не се изискват направления от личните лекари, но желаещите трябва да си запишат предварително час на тел. 032/644-222, каза завеждащият отделението д-р Артур Сарачев.

На преглед може да дойде всеки пациент, който има заболявания, свързани с пикочо-половата система, както и страдащи от онкологични заболявания.

Тенденцията за увеличаване на онкологичните болести се запазва, а по-лошото е, че те засягат все повече млади хора, сподели д-р Димитър Матеев. От изключителна важност е заболяванията да бъдат открити навреме, за да започне веднага терапията им.

След прегледа при необходимост пациентите ще бъдат насочвани за допълнителни изследвания и консултации в отделението по урология, където има условия за извършване на цялата гама от ендоскопски и отворени операции. Тук се прави и пластично възстановяване на пикочния канал при мъже, страдащи от стриктура (стеснение) на уретрата.

Юлските горещини много често провокират бъбречни кризи и обострят състоянието на пациенти с бъбречно-каменна болест. Уролозите напомнят, че в жегите трябва да се изпиват най-малко 1.5-2 литра вода дневно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама