Група „Вълшебни звуци” от село Победа с куп отличия на “Евро фолк 2015“

07:49, 13 юли 15 / Култура 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Певческа група „Вълшебни звуци” при НЧ ”Зора -1990г.” село Победа, Община Долна Митрополия, е завоювала куп отличия в провелия се в Слънчев бряг VII Европейски шампионат по фолклор “Евро фолк 2015“. Това съобщава Димитринка Гетова, секретар на читалището.

В конкурсната програма са участвали колективи от България, Армения, Украйна, Молдова, Гърция, Испания и Русия.

Журито  на  Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF и Euro Folk Academy, е оценявало участниците по 4 критерия - сложност на изпълнението, качество на изпълнението,  визия  и сценично поведение.

За участието си на открита сцена „Охлюва” в „Морска градина” Бургас талантливите изпълнителки от „Вълшебни звуци” под ръководството на Надка Томова, са получили Грамота за лауреат и Диплом за  титла Европейски шампион по фолклор за 2015, както и Златен медал и Номинация “Златен Орфей”, която дава право за участие в класирането за Grand Prix "Орфей".

На официалната церемония по награждаването на призьорите на Европейския шампионат по фолклор "Евро фолк”2015, състояла се в Амфитеатър Свети Влас, на певческа група „Вълшебни звуци” е била присъдена специалната награда на Световната Internet телевизия „EuroFolkTV” и Препоръка за участие в Световен шампионат по фолклор. Изпълнителките са имали  и привилегията да участват в гала-концерта на наградените състави, редом с ансамбъла, присъден му приз за абсолютен европейски шампион по фолклор.

Участието на самодейците от НЧ”Зора -1990г.” село Победа в Европейският шампионат по фолклор се е осъществило със спомоществователството на кмета на Община Долна Митрополия Поля Цоновска, на която читалищния екип благодари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама