Платото Наска от огън се появи на плажа в Бургас (снимки)

07:53, 13 юли 15 / Любопитно 25 552 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фигура от световноизвестното плато Наска в Перу се появи на централния плаж в Бургас. За разлика от оригиналните знаци обаче, които са издълбани в земята, бургаският геоглиф беше от огън. Арт инсталацията бе направена от 1500 факли, а размерите на изображението – 20 на 25 метра. Макар че тази дължина е много по-малка от перуанските рисунки, гледката, открояваща се на фона на нощното море, беше внушителна. Стотици бяха зрителите, след които множество чуждестранни туристи, които заснемаха зрелището или си правиха селфи на неговия фон.

Автор на огненото изображение е добре познатият на бургазлии Добри Добрев. Той организира подобен спектакъл за четвърта поред година. Предните три лета по негова инициатива бяха изобразени огнени фигури от китайския календар – феникс, дракон и кон. Освен че тази година той бе решил да разнообрази с изображение от Южна Америка, имаше още една разлика – фойерверки осветиха нощното небе точно над фигурата и създадоха още по-голям колорит на спектакъла.

Добри Добрев не пропусна да покаже за пореден път уменията си по кунг фу с горящи оръжия. Демонстрации направиха и възпитаниците му от Центъра по древноизточна култура и бойни изкуства „Черен тигър - Бял дракон“. В шоуто се включиха участници и от телевизионното предаване „България търси талант“. Арена на спектакъла стана площадът до Морското казино, а музикалният фон съвсем не беше китайски – здрави рок жици съпътстваха изпълненията на Добрев и неговите ученици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама