Здравните власти решават дали да затворят плажа на Кабакум

08:06, 13 юли 15 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лабораторните проби на морската вода в местността "Кабакум" край Варна трябва да излязат днес. Ако резултатите покажат наднормено наличие на фекални стрептококи и колиформи, здравните власти ще затворят плажа.

Миналата седмица служители на здравната инспекция взеха проби от зоната за къпане заради множеството сигнали за фекално замърсяване на морската вода, идващо от тръби, които се заустват в крайбрежната зона. Читател на Topnovini.bg, пожелал анонимност, сигнализира, че 3 тръби изливат фекални води в северната част на плаж "Кабакум". По думите му смрадта е нетърпима под спирка "Журналист".

Подобен сигнал имаше и през януари т.г. Впоследствие РИОСВ-Варна установи, че в района има 3 дерета, които отводняват ската и допринасят за заблатяване на крайбрежната зона. Състоянието на металните тръби, преминаващи под алеята и плажа, е много лошо – те са запушени, корозирали или прекъснати от вълните. За да се реши трайно проблемът, е необходимо да се положат нови тръби и да се направи заустване в морето, препоръчаха специалистите.

От екоинспекцията уведомиха за проблема Община Варна, но очевидно от администрацията не са предприели необходимите действия, за да се осигури отводняване, а и предотвратяване на бъдещи свлачищни процеси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама