Днес са финалните пледоарии по делото за смъртта на Яна

08:31, 13 юли 15 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Софийския апелативен съд (САС) са насрочени финалните пледоарии по делото за смъртта на 28-годишната Яна Кръстева. За убийството, извършено преди четири години в столичната Борисова градина, Софийският градски съд (СГС) осъди на доживотен затвор единственият подсъдим Николай Русинов с прякор Чеци.

Съдът ще направи опит да финализира процеса на втора инстанция след три съдебни заседания, в които Русинов, който твърди, че е невинен, диктуваше темпото. Чеци се превърна от свидетел в основен заподозрян за убийството на Яна на 10 юли 2011 година. 

 

Миналата седмица, когато Апелативният съд пак заседава по делото, той направи нови искания, но те бяха отхвърлени, а магистратите поискаха финалните пледоарии да започнат. Чеци заяви, че не е готов да пледира и поиска отлагане на делото. Възможно е днес процесът да приключи.

 

Софийският апелативен съд може да потвърди или да намали наказанието на Русинов, може да го оправдае или, ако установи, че са допуснати процесуални нарушения, да върне делото на Софийския градски съд или на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама