Започва преасфалтиране на пътя Божан - Поп Груево

08:38, 13 юли 15 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва преасфалтиране на пътя Божан - Поп Груево, съобщи заместник-кметът на Община Тервел Дияна Илиева. Участъкът е с дължина 2305 м. и свързва с.Поп Груево с основно ремонтирания през миналата година път Тервел-Коларци. По този начин за пътуващите от и до с.Поп Груево достъпът до общинския център ще става по новоасфалтиран път с обща дължина от 7 км.

Ремонтът се финансира по Програма за развитие на селските райони и започва след като приключи преасфалтирането на други два участъка от общинската пътна мрежа - Савово -Бонево и Савово - разклон за с. Нова Камена. Разходите за  тях също са по Програма за развитие на селските райони.

Проектът ще приключи в средата на август, като последният участък за асфалтиране е Нова -Камена - Градница. Общата стойност на асфалтовите работи, финансирани по ПРСР през 2015 година е 3 800 000 лв.

Паралелно с този проект се работи или са сключени догвори за работа и по други участъци от уличната и пътната мрежа в Община Тервел - преасфалтира се главната улица на с. Полк.Савово, няколко участъка от улици в с.Орляк, последните метри от излаза на гр.Тервел към с. Безмер, пътя Безмер - Мали Извор. Финансирането е от бюджета на Община Тервел. Работи се и по преасфалтирането на   улица "Дочо Михайлов" в гр.Тервел - последният общински проект по старата Програма за развитие на селските райони.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама