Веско Жеков притискал бизнесмен да се отчита на Марешки

09:25, 13 юли 15 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Соченият за лидер на организирана престъпна група за изнудване и рекет Веселин Жеков е притискал варненски бизнесмен да плаща наемите на заведенията си на аптечния бос Веселин Марешки. Това разкри потърпевшият Асен Миланов, управител на верига пицарии "Ред Хот", в сутрешния блок на Нова телевизия. Именно заради търговския спор между двамата Марешки стана клиент на Окръжната прокуратура във Варна, която го обвини в изнудване и рекет и причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на общинския съветник Костадин Костадинов.

"Бяха предизвикани две срещи с Веско Жеков, на които ходех. Беше ми казано да се съобразявам какво правя и говоря на предстоящите срещи с Марешки и че би било добре да съм на негова страна. Марешки ме заставя да плащам наема на заведенията, чийто собственик е Тони Колев", свидетелства Асен Миланов, който е наемател на търговските обекти.

Аптечният бос, който също беше гост в студиото, не отрече, че се познава с бившата барета, но така и не отговори в какви отношения са. Водещата пък явно не беше чувала за акцията на спецпрокуратурата, при която антимафиоти арестуваха Жеков и членове на бандата му за изнудване на проститутки в курорта "Златни пясъци". Според Асен Миланов има доказателства за връзките на Марешки с групировката на Веселин Жеков и това щяло да стане ясно в съда. Както Topnovini.bg вече писа, по делото срещу Марешки има множество СРС-та, които разкриват отношенията му с представители на ъндърграунда.

Аптечният бос продължава да твърди, че той, а не Тони Колев, е собственик на заведението на ул. "Студентска", което се превърна в ябълката на раздора. В подкрепа на твърдението си Марешки размаха съдебен акт, чието съдържание тв аудиторията така и не видя, и нарече "брутални лъжци" собственика на заведението Тони Колев, наемателя Асен Миланов и общинския съветник Костадин Костадинов. Представителя на местната власт Марешки обвини за това, че вместо да сезира органите на реда за незаконния, по думите му, обект, е направил така, че той да продължи да работи.

Впоследствие стана ясно, че Марешки има претенции за собствеността на 20 квадрата от имота на ул. "Студентска" и призна, че е карал наемателя да му брои по 10 хил. лева на месец. "Аз съм поискал пари за това, което е мое", каза Веселин Марешки. Той обаче отрича да стои зад двата опита за събаряне на заведението, както и зад спирането на електрозахранването на обекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама