Гран При и още седем награди за студио „Сарандев” от Международен фестивал

10:54, 13 юли 15 / Култура 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гран При и още седем престижни отличия завоюваха изпълнители от Студиото за поп-рок певци „Сарандев” при Младежкия център в Добрич с вокален педагог Елена Карабельова.

Те взеха участие в седмото издание на Международния детски фестивал на изкуствата на английски език „Светът в детските длани” 2015, който се проведе от 4 до 10 юли в Балчик.

В номинация „Вокал” се представиха 42 млади певци от България и Русия, разпределени в три възрастови категории. Всеки от тях изпълни по една песен на английски език. Участниците бяха оценявани от четиричленно международно жури в състав Здравка Банчева /председател/ -  преподавател по английски език и бизнес комуникации в Нов български университет, Мила Маврова – преподавател по поп и джаз пеене в Шуменския университет и в Националното училище по изкуствата „Д. Христов” – Варна, Елена Сухачова – преподавател по английски език и литература в Московския държавен университет, Наталия Тимофеева – заслужил артист на Русия, режисьор.

Певците на Студио „Сарандев” се представиха и в трите възрастови категории. Те показаха високо ниво на вокална подготовка, отлично сценично присъствие и добро владеене на английски, и заслужено грабнаха следните отличия, съобщи Елена Карабельова. Гран При получи Стефани Маринова, три първи награди заслужиха Габриела Иванова, Димитрина Германова и Симона Методиева,  две втори награди – за Габриела Назърова и Александрина Карадалиева, две трети награди – за Елеонора Иванова и Иванина Василева.

На гала концерта, който се състоя на 10 юли в НЧ „Паисий Хилендарски” в Балчик, пяха носителките на първи награди – Габриела, Димитрина и Симона, а носителката на Гран При - Стефани закри концерта с песента на „Куин” - “The Show Must Go On” – най-силното изпълнение на тазгодишното издание на фестивала.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама