Един загинал и двама ранени при катастрофи през уикенда в Русенско

11:52, 13 юли 15 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три по-тежки катастрофи са станали през изминалите дни в област Русе, съобщават от ОД на МВР в града.

Най-сериозната е в съботния ден. Около 9:15 е получен сигнал за ПТП с ранен човек, възникнало на главен път І-5, в района на км. 53+700, бул."Колю Фичето" в Бяла. На място се е установило, че товарен автомобил "Мерцедес Актрос", управляван от Й.П. на 59 г., блъска движещ се пред него лек автомобил "Фолксваген Джета", управляван от П.Г. на 75 г. 

Шофьорът на "Фолксваген"-а е загинал на място.

В автомобилите не е имало други пътници. На местопроизшествието е извършен оглед. Трупът на починалия е откаран за аутопсия в Съдебна медицина при русенската болница. Пробата за алкохол на другия водач е била отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

Друг инцидент се е случил на 11 юли в гр. Русе, на кръстовището между ул. "Борисова и ул. "Мидия Енос". Лек автомобил “Фолксваген Поло”, управляван от 23-годишния И.Е., нарушава правилата за предимство и не пропуска  движещия се по ул. "Мидия Енос" “Фолксваген Венто”, управляван от Р.В. на 53 г., при което се сблъскват.

От настъпилото ПТП леко е пострадала 29-годишна жена, возила се отпред вдясно в "Поло"-то. Тя е получила охлузване по дясна рака. След преглед от екип на Спешна помощ е освободена за домашно лечение.

На 10 юли около 15:10 на ул. "Трети март" в с. Ново село, Д.В. на 37 г., който бил зад волана на товарен автомобил “Пежо Боксер”, при движение на заден ход не се е уверил, че пътят зад превозното средство е свободен и е блъснал пешеходката  К.Г. на 48 г.  

При удара жената е пострадала с контузия на главата и таза. Тя е отказала да бъде настанена в МБАЛ – Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама