Хванаха петима да шофират пияни в Шуменско, единият „паркирал” в стена

12:09, 13 юли 15 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима души са заловени да шофират пияни в края на миналата седмица в Шуменско, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

40-годишен шуменец бил засечен да шофира след употреба на алкохол в петък. Около 17.15 часа той бил спрян за проверка на кръстовището на бул. „Ришки проход” с ул. „Тракийска” в Шумен. Пътните полицаи установили, че Г.М. е седнал зад волана на товарен Рено “Мастер” с шуменска регистрация с 1.73 промила алкохол. Шофьорът отказал кръвна проба и бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Полицейски служители от Нови пазар спрели за проверка около 00.15 часа в събота друг пиян водач на лек автомобил Форд “Фиеста”, който шофирал по ул. „Цар Освободител”. Установено било, че 38-годишният Б.М. от Нови пазар кара с 1.27 промила алкохол, установени с дрегер. Издаден му е талон за медицинско изследване, образувано е досъдебно производство.

Под въздействието на алкохол управлявал и 48-годишен мъж от Върбица, който „паркирал” в стена на къща. Около 4 часа сутринта в събоота шофьорът на товарен автомобил  Сеат “Инка” поради движение в нетрезво състояние и с несъобразена скорост загубил контрол над автомобила и се блъснал в стена на къща на ул. „Септемврийско въстание” във Върбица.

В последствие станало ясно, че 48-годишният М.М. от Върбица шофирал с 2.19 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба за анализ, след което е задържан за срок до 24 часа в полицейския арест, образувано е бързо производство.

Пътни полицаи са установили и 24-годишен мъж от Смядово, който управлявал лек автомобил Ауди “А6 Авант” с 2.62 промила алкохол. Той бил спрян за проверка на ул. „Владайско въстание” в Шумен около 4.20 часа вчера. Шофьорът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол с над 1.2 промила. Започнато е бързо производство.

Последният пиян шофьор бил спипан тази нощ около 00.10 часа. Водачът на габровско Пежо “407” бил спрян за проверка на ул. „Панайот Волов” до кръстовището с бул. „Славянски”. Оказало се, че 37-годишният В.В. от Хасково управлява с 2.09 промила алкохол, установени с дрегер. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама