Болницата в Поморие получава субсидия от 100 000 лева

12:20, 13 юли 15 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Многопрофилната болница за активно лечение в Поморие ще бъде подпомогната със 100 000 лв. Сумата се отпуска с решение на Общинския съвет в морския град, взето на извънредно заседание в петък. Това е наложило и актуализацията на бюджета за 2015 година, съобщиха от местната Община.

Заседанието се проведе по инициатива на кмета Иван Алексиев след срещата му с новото ръководство на МБАЛ като част от програмата за финансово стабилизиране на болницата.

„Процент от гласуваната субсидия ще се използва за покриване на натрупаните задължения за лекарства, храна и др. услуги. Предвидени са и средства за ремонт на скенер и мамограф, с които болницата разполага, но не използва поради повреда. Решението за реалното преразпределение на сумата ще бъде взето съвместно с ръководството на МБАЛ Поморие.”, каза кметът Алексиев.

Като част от програмата за стабилизиране на лечебното заведение, освен отпуснатата субсидия, предстои Община Поморие официално да изрази готовността си пред Министерството на здравеопазването за предоставяне на допълнително помещение за разширение на центъра за спешна медицинска помощ в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама