Близка до БСП организация издигна Мая Манолова за омбудсман

12:30, 13 юли 15 / Политика 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близкият до БСП “Институт за модерна политика” и няколко други граждански организации издигнаха депутата от Столетницата Мая Манолова за омбудсман на България. Предложението е внесено в деловодството на Народното събрание. В Управителния съвет на института е Борислав Цеков - един от номинираните за кандидат-кмет на БСП за София.

Писмото е адресирано до всички парламентарни групи и до председателя на парламента Цецка Цачева. В него се изтъква, че омбудсманската институция “трябва да е проактивен фактор и да е реален защитник на гражданите и обществения интерес, а не адвокат на властта”.

“За омбудсман трябва да бъде избрана личност с широка публична известност, която познава механизмите на държавното управление и е доказала на дело, че може да бъде коректив на силните на деня”, заявяват още гражданските организации, издигнали кандидатурата на Манолова.

Депутатът от БСП бе един от народните представители, които подкрепиха Делян Пеевски за председател на ДАНС и бе един от авторите на т.нар. афера “Костинброд”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама