Млади ентусиасти ще учат за икономическото и културно развитие на Русе след Освобождението

12:32, 13 юли 15 / Култура 25 234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И през тази седмица продължават занятията в рамките на Професионално ателие „Културно-историческо наследство и археология” към Лятна детска академия „Бистра и Галина” 2015. Предстоят нови предизвикателства и интересни занимания заедно със специалистите от Регионален исторически музей – Русе, съобщават от културната институция.

След като се запознаха с историята на Русе и региона през Античността, Средновековието и Възраждането, участниците в класната стая ще се включат в беседа на открито из централната градска част и ще научат повече за икономическото и културно развитие на града ни след Освобождението. Чрез играта „Коя е тази сграда” акцент в дискусията ще бъде поставен върху архитектурния облик на Русе, неговото формиране и особености. Посещение в Музея на градския бит ще обогати представата за модерния и романтичен Русе от края на 19 и началото на 20 век.

Специален ден от програмата на ателието е посветен на природното богатство на Русенския регион и неговото опазване, като за първи път занятията ще се проведат в експозиционните пространства на Екомузей с аквариум.

Ателието ще приключи своята работа с участие в заключителния концерт на Лятна академия „Бистра и Галина”, който ще се проведе в петък, 17 юли, в Канев Център. Младите историци ще се представят с театрализирани етюди от различни исторически епохи, както и с изложба „Русе и моето семейство”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама