Продължава пръскането срещу комари в Пловдив

13:20, 13 юли 15 / Любопитно 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължава пръскането срещу комари в Пловдив, съобщиха от общинската администрация. При благоприятни метеорологични условия, от днес до 16 юли ще се извършват масови дезинфекционни и растителнозащитни обработки в града.

Тази вечер от 22.00 до  04.30 ч. ще се осъществи растителна защита в целия град.

Дезинсекциите срещу имаго (възрастните форми) на комари ще се проведат също през нощните часове по предварително подготвен график. Днес ще се пръска в район "Западен". На 14 юли в районите "Централен" и "Северен". На 15-и дезинсекция ще се прави в "Тракия" и "Източен", а на 16-и - район "Южен" и Гребната база.

Екипите на специализираните общински звена от ОП "Дезинфекционна станция" ще работят със следните препарати – "Дипел" – при растителнозащитните обработки и "Цитрол" УЛВ – при дезинсекцията срещу летящите форми.

Препаратите ще се прилагат в разрешените за употреба концентрация и норма.

Призоваваме собствениците на пчелни семейства да ограничат полета на пчелите в посочения период, а шофьорите – за внимание при шофиране в районите на обработката в часовете от 22.00 до 4.30 ч., тъй като прилагането на препарата срещу имаго е посредством УЛВ генератор, който разпръсква продукта под формата на милиони стабилни, леки, микроскопични капки – гъста мъгла.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама