Възстановиха селски път в община Венец с европари

13:46, 13 юли 15 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Венец възстанови с европейски средства асфалтовата настилка на общински път с дължина 9,48 км, който не е ремонтиран повече от 30 години, съобщиха от общинската администрация.

Пътят между селата Ясенково и Капитан Петко бе ремонтиран по проект „Реконструкция на общински път SHU 1160/III-7004/Хитрино - Граница общ. (Хитрино – Венец) – Капитан Петко-Ясенково /III-7002/”, който се финансира по Мярка 321 на Програма за развитие на селските райони 2007-2013 (ПРСР). Договор № 27/321/01487 между Община Венец и ДФ „Земеделие” - РА. Бе сключен на 10 декември 2013 година.

Бюджетът на изпълнения проект е 3 270 161,72 лв. без ДДС.

С изпълнените дейности, включени в предмета на договора е извършена реконструкция на 9,48 км от общинската четвъртокласна пътна мрежа на Община Венец – пътен участък, свързващ най-голямото населено място на територията на общината с. Ясенково със с. Капитан Петко.

Изпълнените строително-монтажни работи включват следните дейности: почистване на водостоци; технологично фрезоване на съществуваща асфалтова настилка; полагане на трошено-каменна настилка за странични пътища; полагане на неплътен асфалтобетон за изравнителни пластове; полагане на плътен асфалт; полагане на трошен камък за банкета; полагане на хоризонтална маркировка; монтаж и доставка на пътни значи; доставка и монтаж на единична еластична ограда; направа на нови окопни водостоци Ф-50- при странични пътища.

С реализацията на проекта се постигна възстановяване и подобряване на транспортно - експлоатационните характеристики и носимоспособността на пътната настилка с оглед осигуряване условия за безопасност на движението и добро отводняване на път SHU 1160 /общински път между населените места с. Ясенково и с. Капитан Петко/ в община Венец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама