Апелативният съд във Велико Търново отложи делото сещу Деян Касабов

14:22, 13 юли 15 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Великотърновският апелативен съд отложи делото срещу шуменеца Деян Касабов, който бе хванат с близо 1 кг и 200 гр. екстази на Дунав мост. Причината за отлагането беше, че един от свидетелите в процеса не се яви.

Следващото заседание по делото е насрочено за 12 октомври.

Процесът срещу бившия кандидат-кмет на Шумен приключи на първа инстанция в Русенския окръжен съд през февруари.

Тогава прокурорът Кремена Колицова поиска 16 години лишаване от свобода при строг режим за обвиняемия и 210 000 лв. глоба. Тримата му адвокати и самият Касабов обаче бяха категорични, че той е невинен и поискаха оправдателна присъда.

Вместо това, съставът на Окръжен съд - Русе с председател Красен Георгиев осъди бизнесмена на 6 г. лишаване от свобода и глоба в размер 60 000 лв.

Делото стигна до Апелативния съд след протест на прокуратурата и обжалване от защитниците на подсъдимия.

Topnovini.bg припомня, че кандидатът за кмет на Шумен на местните избори през 2007 г. бе арестуван през април миналата година на ГКПП-Дунав мост с 1.2 кг таблетки екстази при опит да бъдат внесени в страната от Холандия.

Ден преди Великден Касабов, заедно с още един мъж и млада жена, пристигнали на входния пункт с лек "KIA CARENS" с холандски регистрационен номер. Колата, шофирана от Касабов, била насочена към халето за щателна митнически проверка.

При обиска на личните багажи на пътниците митническите служители открили червена найлонова чанта под два пакета с кафе, в която имало обемист пакет с оранжево-кафеникави хапчета с формата на сърце. При направения полеви наркотест се оказало, че таблетките реагират положително на метамфетамин.

В предния джоб на раница на Касабов пък било открито найлоново пликче с 6 таблетки с различна форма и цвят, за които също било установено, че са синтетична дрога.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама