Община Пловдив дава 1 млн. лв. за път във военното поделение на "Гладно поле"

14:24, 13 юли 15 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на отбраната (МО) е одобрило техническото задание за строителството на път и КПП в района на "Гладно поле", съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев. Одобрението бе необходимо, тъй като по силата на споразумение с МО Община Пловдив трябва да извърши строителни дейности на територията на 110-и полк.

Процедурата по възлагане на обществената поръчка на стойност 1 млн. лв. ще бъде обявена тази седмица. Това е част от споразумението за предоставяне на военните имоти на Община Пловдив. Припомняме, че Общината иска 86 декара от "Гладно поле" от Министерството на отбраната.

"Искрено се надявам, че след като обявим процедурата за пътя, ще започнем и подготовка за решение на Министерския съвет за предоставянето на исканата площ", коментира Тотев. Той припомни, че целта е стартиране на процедурите по изграждане на вторичен градски център и зона за въздействие с иконически потенциал, предвидена в интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Пловдив.

Пътят, който Общината ще изгради, е в рамките на военното поделение и ще бъде използван от него, а няма да е обществено достъпен, уточни Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама