Деца и родители ще строят София в Южния парк (СНИМКИ)

14:27, 13 юли 15 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес до петък ще строят своята София на поляната в Южния парк. Работилницата на открито ще бъде отворена от 9.00 часа до 18.00 часа. 

Участниците ще имат възможност да се почувстват като истински архитекти. Те ще построят столицата от основите такава, каквато е в представите им. Също така ще могат да покажат как изглеждат и къде се намират любимите им места. 

Проектът ще включва разполагането на работна площадка – PVC плоскости, с карта на София, върху която участниците ще поставят ръчно изработени макети на сгради, изграждайки въображаема градска среда – архитектура, дизайн, ландшафт, скулптура, визуална комуникация, мултимедия и всичко свързано с изящни и приложни изкуства или просто ще обозначават любимите си места в София. 

Всеки ще има възможността да направи умален модел на съществуваща или въображаема сграда и/или на интересно градско пространство. За тази цел, участниците ще имат на разположение разнообразни материали – цветна хартия и картон, дървени клечки, плат, лепило, ножици, цветни моливи и др. Креативният процес ще бъде подпомогнат от аниматор, който ще разказва интересни истории за града и емблематичните сгради в него. 

Проектът е насочен към децата и е начин за тренировка на въображението на малките и техните родители, начин да прекарат незабравимо един ден, да научат повече за София и да общуват. Всеки ще има свобода да импровизира. Участниците ще имат възможността да използват всякакви изразни средства, които биха представили идеята им най-добре. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама